web analytics

10 ερωτήσεις στην Σtella

Είναι το ντεμπούτο άλμπουμ της το καλύτερο ελληνικό άλμπουμ του 2015;

Στην πρόσφατη κριτική του για το πρώτο άλμπουμ της με τίτλο τ’ όνομά της, ο Μάρκος Φράγκος χαρακτήρισε την Σtella ως “ούτε λίγο ούτε πολύ είναι το καλύτερο ‘συμβάν’ στην εγχώρια υγιή ποπ σκηνή”. Η ραδιοφωνική επιτυχία κομματιών όπως το “Detox” και το “Picking Words” είχαν προετοιμάσει το πιο υποψιασμένο κοινό, αλλά με την κυκλοφορία του ντεμπούτου της σε συμπαραγωγή ΝΤΕiBINT, μπορούν πλέον ακόμα περισσότεροι να γνωρίσουν την πολυτάλαντη τραγουδοποιό. Το Jumping Fish τής έπιασε την κουβέντα με αφορμή την ολοκλήρωση του δίσκου της.

Στέλλα, γιατί άργησε τόσο πολύ το ντεμπούτο σου; Σε ακούμε τόσο καιρό, είχαμε ανάγκη από ένα άλμπουμ σου.
Ωωωωω, ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την αργοπορία. Συνήθως είμαι στην ώρα μου, αλλά μερικές φορές μπορεί να τύχουν διάφορα στο δρόμο που δεν μπορεί να τα υπολογίσει κανείς.

Περίμενες ότι το “Picking Words” θα ευδοκιμούσε τόσο καιρό στον ραδιοφωνικό αέρα;
Δεν νομίζω ότι έχω τέτοιου τύπου σκέψεις. Θέλω να πω πως δεν σκέφτομαι τι θα γίνει με τα κομμάτια αφού τα γράψω. Φυσικά είναι φοβερό να βλέπω μετά πως αυτό που έκανα αρέσει και σε άλλους και σημαίνει κάτι για αυτούς όπως και για εμένα.

Γενικά τι άλλο άλλαξε στη ζωή σου όλη αυτή την περίοδο που ετοίμαζες το άλμπουμ σου; Περίγραψέ μας την εμπειρία αυτή.
Θα έλεγα πως δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, απλά βρισκόμουν όλο και περισσότερο σε επαφή με τη μουσική, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη και αυτό είναι και το ζητούμενο. Η εμπειρία είχε τα καλά και τα κακά. Τα καλά με βοηθούσαν στο να προχωράω και από τα κακά έμαθα.

 

 Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει με τα κομμάτια αφού τα γράψω. Φυσικά είναι φοβερό να βλέπω μετά πως αυτό που έκανα αρέσει και σε άλλους και σημαίνει κάτι για αυτούς όπως και για εμένα.

Ασχολείσαι ακόμη με τη μόδα και το στυλ; Με όρους στυλ πώς θα χαρακτήριζες τη μουσική σου;
Κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα και το στυλ δεν θα έλεγα πως είχα ποτέ. Στα περιοδικά που δούλευα ελάχιστα ασχολήθηκα με ρούχα, δούλεψα σε διαφορετικούς τομείς, έκανα επιμέλεια φωτογραφήσεων για διάφορα πράγματα, από τάπερ μέχρι ρούχα μέχρι χριστουγεννιάτικα δέντρα μέχρι laptop. Το στυλ της μουσικής μου είναι απλό.

stella3

Τι είναι αυτά τα σχέδια στο εξώφυλλό σου;
Είναι φωτογραφία, δεν είναι σχέδια. Είναι μια πυραμίδα φτιαγμένη από ζελέ στο εξώφυλλο και στο οπισθόφυλλο είναι γκρεμισμένη γιατί την φάγαμε μαζί με το φωτογράφο.

Συνθέτης ή ερμηνεύτρια; Τι σε συγκινεί πιο πολύ; Τι ξεχωριστές αναμνήσεις έχεις από κάθε ρόλο σου;
Και τα δυο. Συγκινούμαι το ίδιο απλά με διαφορετικό τρόπο. Οι αναμνήσεις από ένα live είναι σίγουρα πιο έντονες και πιο συγκεκριμένες ενώ στην φάση που γράφει κάποιος αυτό που ζει δεν είναι μια στιγμή αλλά μια συνθήκη κάπως και βρίσκεται μέσα σε αυτή.

Expert Medicine, Sillyboy, My Wet Calvin, Coti K, NTEiBINT, Sad Disco, Chest: Τόσες πολλές συνεργασίες, τόσο λίγος χρόνος. Και τώρα η προσωπική καριέρα… Πώς τα προλαβαίνεις όλα; Πώς θα κινηθείς από εδώ και πέρα; Θα συνεχίσεις τις συνεργασίες;
Μπορεί να μοιάζουν πολλά αλλά δεν είναι. Ευτυχώς υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνω αυτό που αγαπάω. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να ξεκινήσω νέες συνεργασίες, πέρα από μια που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

stella2Γιατί όχι Stella ή Στέλλα;
Γιατί το είχε γράψει μια φίλη μου έτσι “Σtella”, και μου άρεσε πολύ και το κράτησα.

Χάρη στην ταινία του Κακογιάννη, το Στέλλα είναι ένα όνομα που έρχεται με συγκεκριμένη κληρονομιά –αυτή της μοιραίας γυναίκας. Έχεις κάποια Στέλλα στο μυαλό σου που θα μπορούσες να την κάνεις τραγούδι;
Όχι δεν έχω, αλλά έχω γράψει τραγούδια για άλλα ονόματα χωρίς καμία κληρονομιά.

Τι σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις έχεις κάνει για το 2015; Και σε ποιο διεθνές φεστιβάλ θα ήθελες να εμφανιστείς του χρόνου, αν όλα πάνε καλά;
Προς το παρόν τα live που έχουν κλείσει είναι στις 15 Μαρτίου στην Πάτρα στον Συν-δετήρα και στις 24 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη στη Μαύρη Τρύπα. Μετά από αυτά θα κάνουμε live και στην Αθήνα αλλά ακόμα δεν ξέρω λεπτομέρειες [Editor’s note: 2 Απριλίου στο Ρομάντσο]. Θα ήθελα να παίξω όπου με καλέσουν και είναι ωραία, ασχέτως αν είναι διεθνές η όχι, μεγάλο ή μικρό.

 

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)